Westlandgracht, Amsterdam

Projectinfo

Referentietype: Nieuwbouw
Opdrachtgever: 4 winden & Kondor Wessels
Architect: A.N.A. architecten
Aannemer: Bébouw Midreth B.V.
Constructeur: Van Rossum

Het schetsblok, een ontwerp op het grensvlak van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en PO (Particulier Opdrachtgeverschap). Na het casco, dat zo flexibel mogelijk is ontwikkeld, zijn de bewoners aan de slag gegaan met hun eigen woning. Eerst met de keuze voor de ligging en de grootte van hun woning binnen het casco. Vervolgens met de (gevel) indeling en de afwerking van hun woning. Een uniek proces in hoogbouw.

Het heeft geleid tot een grote variatie aan woningen in grootte, indeling en afwerking. Dat betekende voor de balkons ook een variatie in locatie en grootte afhankelijk van de keuzes van de bewoners.

Een enorme uitdaging die bouwer Bébouw Midreth is aangegaan, waarbij Normteq als partner voor de balkons in een vroeg stadium is betrokken. Steigerloos bouwen en daarmee vanuit de kraan kunnen monteren, van de grote beton balkons, werd het uitgangspunt. Het product van Normteq, eerder ontwikkeld voor de renovatiemarkt, is verder doorontwikkeld met onze partner Vebo tot een beton nieuwbouw product.

Uitkragingen van 2200 mm zijn hier gerealiseerd. De achterliggende vloer is een bubbledeck vloer. Extra uitdaging was dat het strekmetaal van de balustrade ook aan de onderzijde van het balkon wordt aangebracht.

Een goed proces en een fraai product voor de klant is het eindresultaat van onze gezamenlijke inspanning. Een resultaat waar we met z’n allen trots op zijn!