pluginn

pluginn balkon

Met pluginn© monteert u eenvoudig zelf uw balkons vanuit de kraan zonder gebruik van steigers. Dit is ideaal!

Bijvoorbeeld als u geen steiger kunt toegepassen zoals bij binnenstedelijke projecten op “postzegellocaties” waar weinig ruimte is. Of bij verspringende balkons waarbij doorstempelen niet mogelijk is. Met pluginn© en itens© hebben wij altijd een aantrekkelijke oplossing voor balkons in nieuwbouwsituaties.

Techniek

Bij pluginn© verankert u de balkons met oplegnokken aan de vloeren. Daarmee lijkt pluginn© veel op itens©.

Door toepassing van stijve verankeringsstaven i.p.v. strengen zoals bij itens©, kunt u monteren vanuit de kraan. Het hele proces kunt u als aannemer eenvoudig zelf uitvoeren: van het plaatsen van de instortvoorzieningen tot en met de montage.

Natuurlijk verzorgen wij alle bouwkundige tekeningen en constructieve berekeningen. Pluginn© is niet geschikt voor extreem zware balkons. Daarvoor hebben wij itens© ontwikkeld. En, u leest het goed: er is geen tijdelijke ondersteuning nodig.

Montage

Ieder balkon heeft altijd twee verankeringspunten. Afhankelijk van de hoeveelheid belastingen bevat ieder verankeringspunt 2 of meerdere hoogwaardige verankeringsstaven.

De onderdelen leveren wij met een inbouwhandleiding aan de betonfabrikant die ze mee stort in de prefab balkons. In de oplegnokken hebben we een koudebrugonderbreking verwerkt met uitstekende energetische prestaties. De door ons geleverde instortvoorzieningen voor de ruwbouw, brengt u op de schilvloer of in de kist aan of bevestigt u aan de randkist.

Het systeem kunt u in alle richtingen ruim stellen omdat de vloersparingen ruimer zijn dan de oplegnok. Na het plaatsen en stellen van het prefab balkon uit de kraan, kan de kaan weg en giet u de sparingen aan. Na uitharding is het balkon direct volledig belastbaar.

Voordelen Pluginn©

Naast de eerder genoemde voordelen van achterafmontage heeft pluginn© ook nog een aantal andere kenmerken waarmee pluginn© zich positief onderscheidt van andere systemen in de markt:

• Montage door de aannemer vanuit de kraan
• Geen onderstempeling nodig zoals steigers
• Geschikt voor normaal prefabbeton
• Altijd twee verankeringspunten
• Positie verankeringspunten is variabel te bepalen
• Variabele spouwbreedte van 80 tot wel 250 mm
• Maximale stelruimte
• Zeer veilig door montage van binnenuit

Slimme bouwers, kiezen slimme balkons