itens

itens balkon

itens© is ons paradepaardje en geschikt voor de meeste situaties. Want zelfs als alle andere systemen op de markt, zowel constructief als uitvoeringstechnisch, minder of niet geschikt zijn, lukt het vaak wel met itens©.

Bijvoorbeeld bij de vaak complexe uitvoering van geavanceerde architectonische ontwerpen. itens© kan bijvoorbeeld perfect vlak gesteld worden en vervormt niet. Dit is belangrijk wanneer balkons onderling exact dezelfde horizontale zichtlijn moeten hebben.

Bij geen enkel ander systeem werkt dat zo eenvoudig als bij itens©.

Techniek

itens© is geïnspireerd op de voorspantechniek uit de civiele techniek waarmee bijvoorbeeld ook bruggen worden gebouwd. Met itens© trekken wij met strengen letterlijk betonnen balkons tegen de verdiepingsvloer aan. Door de flexibele positie van de verankeringspunten kun je met itens© balkons realiseren op plaatsen waar dat anders niet of nauwelijks kan. Het montageproces is spectaculair en bovenal zeer veilig en super strak. Natuurlijk verzorgen wij alle bouwkundige tekeningen en constructieve berekeningen evenals het aangieten en afspannen van de strengen. Technisch en kwalitatief is itens© misschien wel het beste- en voor u ook het gemakkelijkste systeem om balkons te realiseren.

Montage

Ieder balkon heeft altijd twee verankeringspunten. Afhankelijk van de hoeveelheid belastingen bevat ieder verankeringspunt 2, 3, 4 of 5 strengen. Wij leveren de strengen en oplegnokken kant-en-klaar aan, aan de betonfabrikant die ze mee stort in de prefab balkons. In de oplegnokken hebben we een koudebrugonderbreking verwerkt met uitstekende energetische prestaties. De door ons geleverde instortvoorzieningen voor de ruwbouw kunt u eenvoudig op de schilvloer of in de kist aanbrengen en bevestigen aan de randkist. De onder- en bovenwapening van de vloer hoeft u daarbij niet te onderbreken. Dit biedt zeer veel constructieve voordelen. Het systeem kunnen we in alle richtingen ruim stellen omdat de vloersparing ruimer is dan de oplegnok. Na het plaatsen van het prefab balkon gieten wij de sparingen af. En als de mortel is uitgehard spannen wij de strengen af waardoor het balkon perfect vlak hangt. Hierna kunt u de tijdelijke ondersteuningen verwijderen en het balkon direct volledig belasten.

Voordelen

Naast de eerder genoemde voordelen van achterafmontage heeft itens© ook nog een aantal andere kenmerken waarmee itens© zich positief onderscheidt van andere systemen in de markt:

• Beperkte doorstempeling balkons en zeer korte ondersteuningsperiode
• Zeer smalle verankeringsbreedte
• Altijd twee verankeringspunten
• Geen vervormingen
• Balkons kunnen perfect vlak gesteld worden en zakken niet na
• Boven- en onderwapening vloer kunnen doorlopen over en onder de verankering
• Positie verankeringspunten is variabel te bepalen
• Variabele spouwbreedte van 80 tot wel 250 mm
• Aangieten en afspannen door Normteq en daarmee maximale kwaliteitsborging
• Zeer veilig door montage van binnenuit
• Ook geschikt voor zeer zware balkons
• Ideaal bij gecompliceerde gebouwvormen/vloervelden

Slimme bouwers, kiezen slimme balkons