Referenties Klanten

Samenwerken met Normteq is een feestje

Gerard Beugelsdijk
senior projectleider BAM

Ooit was de markante galerijflat Lindoduin in Scheveningen één van de hoogst gebouwen in Nederland. Maar de betonconstructie is in de loop der tijd zo aangetast en slecht van kwaliteit dat eigenaar Vestia moest kiezen tussen slopen of ingrijpend renoveren. Het werd renoveren maar dan moest het wel bijzonder worden. Hoge architectonische eisen dus. De consoles voor de balkons en galerijen moesten bijvoorbeeld zo slank worden, dat dit technisch bijna onmogelijk leek. En hoe veranker je die consoles aan het bestaande beton als je weet dat het oude beton constructief ronduit slecht is en heel wisselend qua samenstelling?

Dat vraagt om een deskundige partij die niet alleen uitgaat van zijn eigen producten maar bereid is en in staat is ‘out of the box’ te denken en nieuwe oplossingen te verzinnen. 

En dan kom je al gauw uit bij Normteq? Ik had vaker goede berichten gehoord over Normteq maar nog nooit met hen gewerkt. Maar wat een kennis, ervaring en innovatie kracht. En wat een commitment. Samenwerking met Normteq voelde als een warme deken. Ze kwamen met veel ideeën waarvan sommige zó creatief. Zo verzonnen ze een aparte staalconstructie in de betonnen consoles waardoor de consoles super slank konden worden uitgevoerd zoals de architect dat wilde. En samen met hun netwerk van zeer loyale partners hebben ze hun plannen perfect gerealiseerd. Werken met Normteq was een feestje.

Normteq, een gewilde partner

Joep Botman
projectleider Van Wijnen Haarlemmermeer

Een schitterend ontwerp vraagt om een perfecte uitvoering. Dat was ook het uitgangspunt bij de gevel en balkons van futuristische appartementencomplex de Citadel in Amsterdam. Een architectonische eyecatcher met wit betonnen privacywanden die strak aansluiten op de balkonvloer. Het was de bedoeling dat alles in het werk prefab in de ruwbouw meegenomen en gestort zou worden. Dit had echter een groot risico op maatafwijkingen en besmetting van het witte beton.

Gelukkig had ik ervaring met Normteq die destijds voor mij op een zeer strakke manier balkons verankerd had aan de Amsteltower in Amsterdam. Een mooi staaltje strak werk.

Normteq ziet problemen als uitdagingen en verstaat de kunst van het omdenken. In nauwe samenwerking met hun partner Pieters bouwtechniek bedachten wij samen oplossingen voor de Citadel. Daardoor konden wij het project zo mooi uitvoeren als de architect voor ogen had. En daar bleef het niet bij. Ook de uitvoering verliep uitstekend. Normteq gaf tijdens de uitvoering de nodige begeleiding waarmee zij zorgden voor een stukje ontzorging.

De ingenieuze oplossingen in combinatie met de uitstekende samenwerking hebben geleid tot een geweldig mooi resultaat. Logisch dat Normteq voor mij een gewilde partner is.

Slimme bouwers, kiezen slimme balkons