Maanplein, Den Haag

Projectinfo

Referentietype: Transformatie
Opdrachtgever: Borghese Real Estate
Architect: Inbo architecten Amsterdam
Aannemer: Pleijsier bouw Nijkerk
Constructeur: Zonneveld Ingenieurs

De transformatie van zes kantoren naar 246 vrijesectorhuurwoningen, 20 sociale huurwoningen en drie commerciële ruimten is een klus waar je U tegen kunt zeggen. Het voormalige KPN-complex (totaal ca 80.000m2) heeft een echte metamorfose ondergaan. Vele vakbladen hebben hier al over gepubliceerd. En terecht! De gebouwen krijgen een compleet nieuwe uitstraling door nieuwe balkons en terrassen.

De leegkomende gebouwen worden getransformeerd naar, merendeels vrije sector, huurwoningen. Dit past binnen de plannen van de gemeente Den Haag om het gebied De Binckhorst te transformeren in een dynamisch gemengd, stedelijk woon-werkgebied.

De bouwer, Pleijsier bouw, heeft Normteq in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling. Transformaties zijn immers zeer complex en vergt een partnership. Een grote uitdaging die binnen dit project een randvoorwaarde was, is het totaalgewicht van het balkon. Uiteindelijk is een ontwerp gemaakt met een houten frame, welke volledig wordt omhuld met een composiet.  Een unieke samenstelling die Normteq speciaal voor dit complex heeft ontwikkeld, maatwerk! Een intensieve samenwerking met alle partijen is in dit soort transformaties in het voortraject ook noodzakelijk om tot een goed resultaat te kunnen komen.

Buiten de vlakke balkons met trekstangen zijn ook speciale U-vormige bakken in het ontwerp opgenomen. Diversiteit in ophanging, oplegging, constructieve achtergrond, balkons met en zonder geluidabsorptie  etc. etc. Kortom, de moeite waard om eens een kijkje te nemen op het Binckhorst te Den Haag. Wij hebben in dezelfde wijk meerdere complexen mogen transformeren met onze balkons.