Kranenburgweg, Scheveningen

Projectinfo

Referentietype: Transformatie
Opdrachtgever: MS Vastgoed & Belegging
Architect: A3 architecten
Aannemer: Heembouw Wonen B.V.
Constructeur: Bartels ingenieursbureau

Het oude Norfolk kantoor aan de Kranenburgweg is getransformeerd naar commerciële ruimtes in de plint en 38 appartementen op de 2 bestaande verdiepingen. En er is nog een extra bouwlaag toegevoegd. Een prachtig ontwerp van A3 architecten waarbij Normteq als balkonspecialist door de bouwer Heembouw is gevraagd de buitenruimtes te engineeren, produceren, te verankeren en te monteren.
Dat geldt voor de balkons, maar ook voor de nieuw toe te voegen galerij op een deel van de achterzijde van het vastgoed. Grootste uitdaging was de ruim 1500 mm uitkragende elementen vrij uitkragend te verankeren. En dat is nu net de uitdaging die we graag willen als specialist.

Het beton van balkons en galerij is iets donkerder uitgevoerd dan het bestaande waardoor een prachtige afscheiding ontstaat van oud en nieuw. De bovenste appartementen kijken uit over het duingebied en de achterliggende havens van Scheveningen. Door het toevoegen van balkons en liften heeft het pand een geschikte woonfunctie gekregen, transformatie pur sang!