Klein Driene, Hengelo

Projectinfo

Referentietype: Renovatie
Opdrachtgever: Woningcorporatie Welbions
Architect: Beltman Architecten
Aannemer: Nijhuis Bouw
Constructeur: Bartels Ingenieurs

De in de jaren vijftig gebouwde wijk Kleine Driene in Hengelo geldt als een van de mooiste voorbeelden van wederopbouwarchitectuur van Van den Broek en Bakema. Hoewel de wijk nog steeds redelijk populair is, is herstructurering nodig, met name op woningniveau. De aanwezige portiekwoningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Het werk omvat het realiseren van groot onderhoud van 148 portiekwoningen, verdeeld over 2 fasen. De werkzaamheden hebben hoofdzakelijk betrekking op het verwijderen van asbest, het verbeteren van de buitenschil, het interieur & de installaties, het vergroten van de douche- & keukenruimte en het balkon.

De engineering, levering en montage van de balkons zijn door Normteq gerealiseerd. De nieuwe balkons, met een afmeting van 400 x 160 cm worden vrij-uitkragend verankerd op de bestaande doorgestorte balkons. Door het isolerend vermogen van composiet zijn de doorgestorte balkons volledig thermisch ingepakt. Door de oplossing die Normteq biedt met de composiet balkonuitbreiding uit de productgroep sLide, kan het bestaande inpandige balkon worden dichtgezet, waardoor de douche en keuken vergroot kan worden.