Honsbergen, Soest

Projectinfo

Referentietype: Renovatie
Opdrachtgever: Stichting SBBS
Architect: A3 architecten
Aannemer: Coen Hagedoorn Amersfoort B.V.

Serviceflat Honsbergen bestaat uit 225 appartementen, zowel in de sociale sector, als in de vrije sector. Een deel van de plint bevat commerciële ruimtes. Wat direct opvalt is dat de eerste 4 bouwlagen een andere maatvoering van de buitenruimtes (balkons) hebben dan bovenliggende bouwlagen. Het verzoek van de opdrachtgever was dan ook om elk appartement een royale opstelling als balkon aan te bieden, waarop een opstelling van 4 stoelen plaats kon vinden. Coen Hagedoorn heeft Normteq gekozen als ‘balkon’-partner om deze uitvraag in te gaan vullen. Buiten de reguliere renovatiewerkzaamheden zijn de balkons natuurlijk een eye-catcher in het gevelbeeld.

De uitdaging in het creëren van oplossingen voor het toevoegen van deze balkons aan de bestaande constructie is de specialiteit van Normteq. Meedenken vanaf de start, vraagstelling en met een taakstellend budget naar de realisatie werken in engineering, materiaalkeuze, vormgeving en uiteindelijk naar montage en verantwoordelijkheid nemen inzake de verankering.

Samen met de partners, zoals A3 architecten, is gekozen om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen oud en nieuw, hetgeen een pracht beeld geeft.