Heycopterrein, Utrecht

Projectinfo

Referentietype:  Nieuwbouw
Opdrachtgever:  CBRE Global Investors
Architect: KOW
Aannemer: Plegt-Vos
Constructeur: Lievense

In de wijk Parkhaven in Utrecht realiseert Plegt-Vos het imposante project Heycopterrein met 416 zeer duurzame gas-loze huurappartementen. De vrij-uitkragende balkons monteren wij achteraf omdat de gevel van HSB is en eerder geplaatst moeten worden. Voor dit project is overtuigend gekozen voor itens, ons paradepaardje voor balkonverankering.

Ondersteuning van bovenaf

Achterafmontage is voor de meeste bouwers pas ècht interessant als er sprake is van tunnelbouw, verspringende balkons of wanneer de gevel per verdieping wordt opgebouwd. Bij dit project zijn alle drie argumenten actueel. Dus aan de slag denk je dan. Meestal gaat dat gemakkelijk. Gewoon uit de kraan monteren en door. Toen ontdekten we bij dit project volkomen nieuwe mogelijkheden.

Je kunt je voorstellen dat als balkons groter en zwaarder worden, tijdelijke ondersteuning nodig is. En dat lijkt onmogelijk als je niet kunt doorstempelen. Maar dat is niet meer nodig dankzij de vinding van Plegt-V0s.
Al omdenkend zijn zij tot een heel andere oplossing gekomen: 𝐎𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐮𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐛𝐨𝐯𝐞𝐧𝐚𝐟 met een geel hijsframe. Geniaal! En dat doen we nu heel succesvol bij dit project. De balkons worden gemonteerd vanuit de kraan, ondersteund van boven en waterpas gesteld. Wij storten alles aan en spannen het af, waardoor de ondersteuning weg kan en het balkon direct 100% belastbaar is. In combinatie met onze uitgebreide stelmogelijkheden kunnen we daarmee alle projecten aan waar tijdelijke ondersteuning nodig is.

Wat fantastisch zoals we met elkaar steeds verder innoveren. Daardoor doen we steeds mooiere dingen en houden het betaalbaar.