Balkon toevoegen

 

Toevoegen bij bestaande bouw
Niet alle gebouwen hebben een balkon. Denk maar eens aan kantoorgebouwen. Wanneer je zo'n gebouw wilt transformeren naar een woongebouw, is het wenselijk om daar balkons aan te monteren. Hiervoor hebben wij iTens en sTiel ontwikkeld. Dit zijn oplossingen om vrijhangende balkons te monteren aan bestaande gebouwen. iTens is er voor zware betonnen balkons en sTiel voor balkons met een stalen frame die we afwerken met verschillende materialen naar keus. Soms is het echter niet mogelijk of niet gewenst om een vrijhangende oplossing toe te passen. Bijvoorbeeld omdat het casco van het gebouw constructief niet sterk genoeg is. In die gevallen baseren wij onze oplossing op traditionele oplossingen zoals ondersteuning of door ophanging met Willemsankers. Als wij echter denken dat het beter, slimmer of goedkoper kan, geven wij daar wel een innovatieve draai aan. We blijven immers een innovatief en industrieel bedrijf.

Toevoegen bij nieuwbouw
De bouw van uitkragende elementen zoals balkons en galerijen bij nieuwbouwprojecten kan veel beter en efficiënter door deze na de ruwbouwfase te monteren. Ten eerste verkort het kritische pad. Gebouwen worden eerst wind- en waterdicht gemaakt voordat bijvoorbeeld de balkons worden gemonteerd. Bij betonnen elementen zoals balkons en galerijen, brengen wij tijdens de ruwbouwfase een paar voorzieningen aan. Deze voorzieningen zijn prijstechnisch zo gunstig dat we balkons zelfs optioneel jaren later kunnen monteren, afhankelijk van de behoefte van de toekomstige bewoners. Bij stalen- of composietelementen zijn deze voorzieningen zelfs niet nodig.

De kwaliteit van de balkons en andere uitkragende elementen is zeer groot omdat deze prefab gemaakt worden onder gecontroleerde gunstige condities. De elementen beschadigen bovendien niet tijdens de ruwbouw. Daarnaast zitten ze niet in de weg tijdens bijvoorbeeld het opmetselen van de buitenmuren. U kunt daarvoor perfect hefsteigers gebruiken. En met Normteq sTiel heb je zelfs geen steigers nodig.

Eigenlijk zijn er zoveel voordelen dat mee-storten eigenlijk geen optie meer is. Maar waarom kiezen voor ons? Eenvoudig. Met onze systemen kunnen wij iedere situatie aan, ongeacht het materiaal en de complexiteit van het project. Bovendien verzorgen wij het hele traject. Van ontwikkeling, engineering en productie tot en met levering en montage. Alles in één hand. Een geruststellende gedachte.


Wat kan Normteq voor u betekenen?

Kijk ook op onze social media kanalen:

Kijk ook op onze social media kanalen: