Nieuwsbericht

Concurreer!


Wij zijn gek op concurrentie. Dit verbaast u wellicht. Maar wij menen dat echt. Natuurlijk vinden bedrijven dat niet altijd prettig. Zeker als je in een markt zit met substantieel te weinig projecten. Maar in de bouw is dat nu zeker niet zo. De bouw floreert als nooit te voren. Projecten schieten als paddenstoelen uit de grond. En waar pas nog vakmensen massaal werden ontslagen, is de vraag naar vakmensen nu groter dan ooit. De economische crisis lijkt nu al weer heel lang geleden. Maar goed beschouwd was dit eigenlijk ‘gisteren’. De tijd gaat snel. Maar veranderingen lijken nog sneller te gaan. En dat geldt niet alleen voor de economie. Ook het bouwen zelf is enorm veranderd. Waar eerder kwantiteit de boventoon voerde, is er nu veel meer aandacht voor kwalitatief en duurzaam bouwen.

Geen keuze maar noodzaak
Steeds meer mensen beseffen dat we de aarde niet ongestraft kunnen opgebruiken. Ruimtevaarders als Wubbo Ockels en Andre Kuipers hebben ons laten zien dat onze aarde een te kostbaar paradijs is in het genadeloos vijandige en onleefbare heelal. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te begrijpen dat we daar heel zuinig op moeten zijn. En dit besef maakt onze verantwoordelijkheid om duurzaam te bouwen nog groter. We kunnen bijvoorbeeld niet ongebreideld doorgaan met slopen-bouwen-slopen-bouwen als je weet dat de productie van beton één van de meest milieu belastende processen is die we kennen. Beton is daardoor te waardevol om zomaar te slopen. Het is misschien beter om bestaande betonnen gebouwen te renoveren en te transformeren dan ze te slopen en te herbouwen. Om dit te doen, volgens de eisen van vandaag, hebben we veel creativiteit en innovatiekracht nodig. En gelukkig is die er. Steeds meer bedrijven maken serieus werk van productontwikkeling. Waar we jaren lang de eerste en enige waren die vrij hangende betonnen balkons kon toevoegen aan bestaande gebouwen, zie je nu dat er meer systemen op de markt zijn gekomen. Dit is geweldig!

Concurrenten inspireren
Concurrentie in de markt is noodzakelijk voor innovatie en daarmee meer dan welkom. Het inspireert en motiveert om te blijven ontwikkelen en verbeteren. En daar wordt iedereen beter van, niet in de laatste plaats onze aarde. Daarom wensen wij al onze partners, klanten en concurrenten een competitief, innovatief en inspirerend 2018. Wij zien er in ieder geval naar uit. Proost!


Kijk ook op onze social media kanalen:
Kijk ook op onze social media kanalen: