Prof. Cobbenhagenlaan te Tilburg

 

Referentietype:    Transformatie

 

Opdrachtgever: Magis Vastgoed Eindhoven

Architect: Magis architecten

Aannemer: B.V. Bouwbedrijf Hazenberg

Constructeur: JV2 Bouwadvies B.V.

 

    Het oude belastingkantoor te Tilburg is getransformeerd naar een modern en aardgasvrij woongebouw met 150 appartementen voor studenten en jong werkenden. Dankzij deze ‘ombouw’ van kantoor naar wooneenheden zijn de constructief goede delen duurzaam hergebruikt. Het gebouw is verder volledig gestript. De industriële stalen balkons zijn voorzien van een houten balklaag en een vloerdeel van rabatdelen. Opgehangen aan de stalen trekstangen, geeft dit een fraai en robuust beeld.

    Om die duurzaamheid nog verder vorm te geven, worden de nieuwe woningen volledig aardgasvrij opgeleverd. Ook aan de buitenzijde is een duurzaamheidsslag gemaakt. Er komt een heel nieuwe buitengevel, met een moderne steen, verbeterde isolatie en nieuwe kozijnen. Hierdoor krijgen alle woningen het gewenste energie A-label.


    Kijk ook op onze social media kanalen:

    Kijk ook op onze social media kanalen: