Hoog Lindoduin te Scheveningen

 

Referentietype:    Renovatie

 

Opdrachtgever: Stichting Vestia

Architect: Splinter Arch. B.V.

Aannemer: BAM Wonen Zuidwest (Rotterdam)

Constructeur: ABT B.V. (Delft)

 

    In het hart van het vissersdorp Scheveningen is in de jaren '60 een tweezijdige-galerijflat van 14 lagen neergezet. Een landmark als geen ander in de bocht van de Westduinweg. Vorig jaar is bekend geworden dat alle consoles, balkons en galerijen van deze markante galerijflat vervangen moeten worden vanuit veiligheidsprincipe. Deze werkzaamheden zullen gecombineerd worden met een grootschalige renovatie van de woningen zelf.
    Na een selectie bleek de innovatieve oplossing van Normteq de opdrachtgever overtuigd te hebben van technische haalbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Samen met aannemer Royal BAM Group nv, woningcorporatie Vestia, hoofdconstructeur ABT bv en Splinter Architecten gaan wij deze omvangrijke klus (verankeren van circa 900 consoles en evenveel galerij- en balkonplaten) in bouwteam voorbereiden en realiseren.
    Na 40 jaar wordt de flat wederom opgenomen in het stedelijk weefsel en draagt daarmee bij aan de opwaardering van het hele havengebied. Een geprojecteerd restaurant op de bovenste verdieping laat ook anderen genieten van het weidse panorama.


    Kijk ook op onze social media kanalen:

    Kijk ook op onze social media kanalen: