Zoetelaar te Almere

 

Referentietype:    Transformatie

 

Opdrachtgever: De Alliantie verestiging regio Almere

Architect: De Jong + Lafeber Architecten

Aannemer: Bouwbedrijf Zegers Ede B.V.

Constructeur: Snetselaar

 

    Van 10.000 m2 leegstaande kantoorruimte naar eigentijdse appartementen. Vanuit de duurzaamheidsgedachte van de opdrachtgever geeft zij haar gebouwen graag een tweede leven. De 94 sociale huurwoningen komen op een prachtige locatie boven de winkels van de Zoetelaarspassage in het stadshart van Almere, dichtbij alle centrumvoorzieningen. De appartementen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt. Met dit project draagt de opdrachtgever bij aan het vergroten van het aanbod van betaalbare woningen voor deze groep, omdat voor hen de woningnood in Almere hoog is en de mogelijkheden beperkt zijn.
    Een mooi initiatief die door bouwbedrijf Zegers in uitvoering is genomen. Normteq werd in een vroeg stadium door Zegers betrokken voor de ontwikkeling van de balkons. Op de 1e verdieping is speciaal de vloer zo'n 40 cm is verhoogd, waardoor een speciale constructie door Normteq is ontwikkeld voor de verankering van de balkons.
    Specifiek voor dit project is natuurlijk de locatie, bevoorrading van de supermarkt en de centrum-locatie, die bemoeilijken natuurlijk de uitvoering. Een uitdaging die we graag zijn aangegaan!


    Kijk ook op onze social media kanalen:

    Kijk ook op onze social media kanalen: