De Verkenner te Utrecht

 

Referentietype:    Nieuwbouw

 

Opdrachtgever:   Mitros, Utrecht

Architect:   ERA Contour, Zoetermeer

Aannemer:   Mei architecten, Rotterdam

Constructeur:   Pieters Bouwtechniek, Delft

    Mitros is volop bezig met de vernieuwing van Kanaleneiland aan de Churchilllaan: De Verkenner. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de historie en omgeving van Kanaleneiland. ERA Contour verzorgt de bouw van dit complex dat is ontworpen door Mei Architects.

    Achteraf montage balkons
    De Verkenner is een 50 meter hoog gebouw op een toplocatie in Utrecht, aan de rotonde bij het winkelcentrum Kanaleneiland, nabij het Park Transwijk. Het ligt op loopafstand van allerlei voorzieningen, restaurants en dichtbij het centrum van de stad Utrecht. Aan de binnenzijde van het gebouw is een mooie binnentuin. Het gebouw heeft een speciale gevel, een mooi samenspel van betonstructuur. Hierin zijn tegels verwerkt met daarop gedichtregels die speciaal voor Kanaleneiland zijn geschreven. Decomo, de leverancier van deze fraaie gevel heeft ons gevraagd om de balkons achteraf te monteren met ons Normteq iTens verankeringssysteem. Door de achteraf montage van deze balkons, overigens ook aan de onderzijde voorzien van de eerder genoemde tegels, is de gevel in één keer dichtgezet. Hierdoor is de waterhuishouding direct geregeld en dat bespoedigd het proces en bespaart kosten.


    Kijk ook op onze social media kanalen:

    Kijk ook op onze social media kanalen: