Projectplan Noord te Hengelo

 

Referentietype:    Renovatie

 

Opdrachtgever:   Woningcorporatie Welbions

Architect:   Beltman Architecten

Aannemer:   Nijhuis Bouw

Constructeur:   Bartels Ingenieurs

    In de wijk Noord in Hengelo zijn 180 portieketagewoningen, verdeeld over 11 flats, flink opgeknapt. Voor zowel de woningen als de buurt betekent dit een enorme verbetering. Erg bijzonder aan het project is de innovatieve en eerste toepassing ooit van composiet balkons. Deze zijn geleverd en gemonteerd door Normteq. De kleine, inpandige balkons veranderen door een verdubbeling van de oppervlakte in riante terrassen. Door de balkonvergroting aan de voorzijde kon het kleine inpandige balkon aan de achterzijde worden dichtgezet. Hierdoor was het mogelijk om de slaapkamer en badkamer te vergroten.

     

    Het composiet is prachtig materiaal om vorm te geven. De architect had alle vrijheid, waarbij de mogelijkheden in kleur en vorm oneindig waren. Daarnaast is composiet ijzersterk. Het kon dus heel dun ontworpen worden zodat het als een jas over het oude balkon gemonteerd kon worden. De vloer van het balkon bleef daarmee onder het kozijn en daarmee onder de dorpel van de balkondeur. Ook was er voor de montage van het composietbalkon geen zwaar materieel nodig omdat het zo licht is. Composiet staat door haar isolerende samenstelling tevens garant voor een substantiële energiebesparing doordat het oude doorgestorte balkon wordt ingepakt. Dit heeft een gunstige invloed op het energielabel gehad en natuurlijk op de energierekening van de bewoners.


    Kijk ook op onze social media kanalen:

    Kijk ook op onze social media kanalen: