Het unieke 'klikbalkon'

 

sTiel is ons gepatenteerde 'klik-balkon' dat we inclusief hekwerk vanuit de kraan monteren zonder gebruik van steigers. Dit scheelt u onnodige kosten en bovendien veel tijd. Door het kliksysteem kunnen we het balkon ook weer gemakkelijk verwijderen en hergebruiken. Het balkon voeren we uit in hoge-sterkte-beton of in staal. De staalconstructie combineren wij met alle wenselijke materialen. De architectonische mogelijkheden van een sTiel balkon zijn letterlijk grenzeloos.

Totaalpakket
Omdat wij het hele proces in een totaal pakket aanbieden kunnen wij een grote efficiëntie garanderen. Bijkomend voordeel van alles in één hand is dat wij het hele risico zelf dragen. Een geruststellende gedachte lijkt ons.

De voordelen van Normteq sTiel zijn:

- sTiel is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en transformatie.
- Het balkon is volledig vrij-uitkragend.
- Wij monteren vanuit de kraan (plug & play) met ons gepatenteerde sTiel kliksysteem.
- Het balkon heeft geen (tijdelijke) ondersteuning nodig.
- De keuze voor de vloer- en plafondafwerking is helemaal vrij en kan vooraf in de fabriek of op de bouwplaats worden aangebracht.
- Ook de balustrade kan vooraf gemonteerd worden waarna wij het hele afgemonteerde balkon in één handeling bevestigen.
- Bij de stalen variant zijn er mogelijkheden om applicaties (app's) in te bouwen zoals in- en uitklapbaar meubilair. Hierdoor is het balkon multifunctioneel te gebruiken.
- Het balkon kan met Normteq-speciaal gereedschap 'uitgeklikt' worden en bevestigd aan een ander gebouw. Dit is interessant in het geval van een noodzakelijke balkonvervanging die niet gelegitimeerd wordt door de rest-levensduur van het gebouw.

Proces
Bij Normteq sTiel heeft elk prefab balkon een aantal verankeringspunten. Dit stelt onze constructeur per project vast. De verankering aan het casco berekenen wij op basis van de eisen die uw hoofdconstructeur ons aanreikt.
Bij nieuwbouw wordt het casco-verankeringsdeel vooraf geleverd zodat u dit kan meenemen in uw proces van het dichtzetten van de gevel. Bij renovatie en transformatie, monteren wij het casco-verankeringsdeel. Als er al een balkon aanwezig is dat eerst verwijderd moet worden, dan zorgen wij daar uiteraard voor als u dat wenst. In de afbouwfase monteren wij de balkons compleet met hekwerk vanuit de kraan en zonder steigers. Hekwerk en eventueel plafondmateriaal kunnen in de fabriek of op de bouwplaats gemonteerd worden. Aan u de keus.

Keuzevrijheid
In alle gevallen bieden wij u een menukaart met opties aan. U bepaalt bijvoorbeeld het materiaal, de kleur, de afwerking, wel of geen plafond, verlichting, hekwerk en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Qua opties gaan wij nog verder. Momenteel zijn wij druk bezig om diverse apps te ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld dan aan in- en uitklapbaar terrasmeubilair. Het balkon is immers hol.


Wat kan Normteq voor u betekenen?

Kijk ook op onze social media kanalen:

Kijk ook op onze social media kanalen: