Achteraf montage betonnen balkons

 

Normteq iTens is onze oplossing voor achterafmontage van vrij hangende betonnen balkons, galerijen en uitkragende elementen. Wij maken gebruik van voorspanning. Deze techniek wordt al jaren gebruikt in de civiele techniek en is technisch gezien wellicht het beste en veiligste systeem voor achterafmontage van betonnen balkons.

iTens is geavanceerd en vereist daarom specialistische uitvoering. Daarom organiseren wij het hele proces zelf. Van engineering tot en met montage. Dit geeft u als klant de zekerheid dat het resultaat perfect is. Een geruststellende gedachte lijkt ons.

De voordelen van Normteq iTens zijn:
- Met iTens is het mogelijk (extreem zware) betonnen balkons, galerijen en andere elementen achteraf te monteren.
- iTens is ontwikkeld voor nieuwbouw, ook in renovatie en transformatie zijn er echter mogelijkheden afhankelijk van de achterliggende constructie.
- De verankering wordt horizontaal ingevoerd waardoor de gevel helemaal afgewerkt kan worden voordat het balkon gemonteerd wordt.
- In de vloer van het casco kan bovenwapening doorlopen over de inbouweenheid heen. Constructief is dit een groot voordeel.
- De positie van de verankeringspunten zijn te verplaatsen, dat biedt diverse mogelijkheden.
- De verankeringsbreedte is zeer beperkt.
- De spouwbreedte kan variëren.
- Het iTens systeem geeft geen vervorming in de verankering zelf, wij trekken het prefab naar het casco toe.
- Iedere afspanstreng heeft een rapportage. Super zeker dus en daarmee veilig.

 

Proces
In de nu volgende proces beschrijving hebben we een balkon als voorbeeld genomen. De beschrijving geldt echter voor alle uitkragende betonelementen die we met iTens monteren.
Bij Normteq iTens heeft ieder prefab balkon twee verankeringspunten. De VZA voorspanstrengen worden samen met de oplegnokken meegestort tijdens de prefab productie. In de oplegnokken hebben we een koudebrugonderbreking verwerkt met uitstekende energetische prestaties. 
De instortvoorzieningen voor de ruwbouw bestaan uit één deel. Deze kant en klare voorzieningen plaatsen we op de schilvloer of in de kist en bevestigen we aan de randkist. De onder- en boven-wapening van de vloer onderbreken we daarbij niet.
Het systeem kunnen we in alle richtingen ruim stellen doordat de vloersparing ruimer is dan de oplegnok. Na het plaatsen van het prefab balkon gieten wij de sparingen zelf af en spannen wij de strengen na. Hierna kunnen we direct de tijdelijke ondersteuningen verwijderen en is het prefab element volledig belastbaar. Nazakken van het balkon is bij ons Normteq iTens systeem uitgesloten omdat wij de elementen letterlijk tegen de vloer aan trekken. Het gebruik van ons systeem heeft als bijkomend voordeel dat er minder vloerwapening nodig is.


Wat kan Normteq voor u betekenen?

Kijk ook op onze social media kanalen:

Kijk ook op onze social media kanalen: