Arnhem, Verto Broerenstraat

Projectinfo

Referentietype:  Nieuwbouw
Opdrachtgever: Van der Vorm vastgoed
Architect: V8 Architects
Aannemer: Plegt-Vos Bouwgroep
Constructeur: Aveco de Bondt

Het voormalige kantoor van de gemeente Arnhem op de hoek Broerenstraat-Beekstraat, tegenover het stadhuis, wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. Het gebouw, dat dateert uit 1960, gaat 58 huurappartementen in de vrije sector herbergen. Het woongebouw krijgt straks de naam Verto. Het bestaande gebouw wordt tot de 1e verdieping gesloopt en daarna weer opnieuw opgebouwd. De nieuwbouw en moet licht worden uitgevoerd omdat de bestaande fundering gehandhaafd blijft. Normteq heeft een maatwerk verankeringsoplossing bedacht waarmee de balkons van hogesterktebeton worden gemaakt die zonder ondersteuning rechtstreeks vanuit de kraan gemonteerd kunnen worden.